Help, ik ben klant!

Help, ik ben klant!

Een man die met twee pakken en een paar polo's naar een paskamer loopt. Volgens mij is dat het ultieme verkoopsignaal. De koop is al gedaan maar toch nog even passen voor de juiste maat. Kan toch niet misgaan zou je denken?

Afgelopen week stond ik te wachten in een rij voor de paskamers van een Nederlands warenhuis. De vrouwelijke 'portier' stond enthousiast de artikelen te tellen die ik mee nam naar de paskamer. Snel de te kleine paskamer in om mijn HUGO pakken te passen. Volgens mij net iets te groot, een maatje kleiner proberen. Aankleden, nieuw pak halen en aanschuiven in de rij. Weer het aantal kledingstukken tellen en verkleden maar. Deze zat echt beter maar ik kon het niet goed beoordelen of mijn colbert wel goed zat op de schouders. 
 
De portier van de paskamers was druk bezig met het weghangen van de retourkleding en ik loop op mij sokken de winkel rond, opzoek naar een goed advies. De jonge Poolse dame dacht dat de maat wel goed was maar haar stem klonk niet overtuigend. Ik twijfel en in het paskamertje besluit ik om ze niet te kopen. Zonde want ik had zelfs 2 suits nodig en een paar polo's Ik baal van het ontbreken van aandacht, kennis van zaken en de verloren tijd. Op naar de volgende winkel. Zomaar een zaterdagmiddag in een winkelcentrum in Amstelveen. 

 

Er lijkt te hard te zijn bezuinigd op het personeel. Retail staat onder druk door de langlopende crisis en de kannibaliserende internetverkopen. Maar ook door eigen toedoen. De klanten die in de winkel komen willen aandacht en vooral geïnspireerd raken. Niet op je sokken door de winkel op zoek naar een verkoper. Hoe moeilijk kan het zijn? Het lijkt er op dat de crisis eerder kaalslag heeft opgeleverd dan klantvriendelijkheid. Misschien toch keertje gek doen en naar Londen vliegen. Crisis is over: op zoek naar echte kwaliteit & betrokkenheid zoals die van Richard James en Murdoch London!

 


Gerelateerd:
 

- lees ook : dagje boxershorts shoppen in Engeland

- De komst van de 3D virtuele paskamers

- Vernieuwende winkelformule Hunkemoller

- Hoe scoor ik met een #selfie?

- De werking van belevingswinkels

- Vernieuwende winkelformule Hunkemoller

- Hoe scoor ik met een #selfie?

- Crisis in ondergoedland: 4 geleerde lessen

- Ondergoed marketing

 

Reacties

  1. Renee Renee

    Tja,wil niet dramatisch doen maar dit is zo typisch voor het Nederlandse service level! En ook zo tijdsloos! Get live with it!

  2. Dann Hensums Dann Hensums

    Deze blog is in de zomer van 2015 geschreven maar het onderwerp blijft actueel. De Poolse dame werkt er niet meer. Althans de paskamers zijn nu onbemenst. In de plaats daarvan staan er (verdekt op gesteld} nieuwe touch screens om de online voorraad te checken + evt een bestelling door te geven...

  3. Thomas Thomas

    Ga voor de grap eens naar Suit Supply. Ik ben in 2 verschillende vestigingen geweest waar ze graag alle aandacht voor je hebben.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.